Gebakken aardappelen met 3 natuurlijke antibiotica
Natuurgeneeskunde staat bij bianco di puro voorop. De natuur zit vol kracht, we moeten alleen weer leren om de vaak ‘vergeten’ geneeskrachtige kruiden opnieuw in ons dagelijks leven te integreren. Zelfgemaakte remedies zijn niet alleen makkelijk en goedkoop te maken, ze worden ook vaak goed en zonder bijwerkingen door ons lichaam opgenomen. Zoals bijvoorbeeld het recept voor gebakken aardappelen met 3 natuurlijke antibiotica dat we in deze blog delen.
Wat zijn natuurlijke antibiotica?
In de natuur zijn er zogenaamde fytobiotica, dit zijn planten die zeer effectief zijn tegen bacteriën en kiemdodende eigenschappen hebben.
De 3 natuurlijke antibiotica in dit recept zijn:
Ingrediënten
Honing: bekend om zijn antiseptische eigenschappen.
Knoflook: heeft een kiemdodend effect door de allicine die het bevat.
100 gram aardappelen per persoon
Voor de marinade:
3-4 takjes tijm
1 eetl. water
1 eetl. appelcider azijn
1 teentje knoflook
zout en peper
Bereidingswijze
Snijd de aardappelen in kleine dobbelsteentjes en verwarm je oven voor op 200°.
Meng de ingrediënten voor de marinade door elkaar. Dit kun je doen in de blenderkan of in de praktische tri-set. Voeg de marinade na het blenden toe aan de aardappelen en meng in een kom door elkaar.
Bak vervolgens in ongeveer 20 minuten goudbruin in de oven. Enjoy!