Veelgestelde vragen

Een hogesnelheidsblender is een blender met een extra krachtige motor waardoor een hoge rotatiesnelheid van meer dan 20.000 rotaties gegenereerd kan worden. Een hogesnelheidsblender maakt in korte tijd alle voedingsstoffen (bijvoorbeeld uit bladgroente) vrij. Bij het maken van bijvoorbeeld een groene smoothie geeft dit een drank met een 100% biologische opneembaarheid. Ook lastige ingrediënten als dadels, harde noten en bevroren fruit kunnen met een hogesnelheidsblender verwerkt worden tot een gladde consistentie met een prettig mondgevoel. De Bianco hogesnelheidsblenders hebben, afhankelijk van het type, een snelheid van 24.000 – 32.000 rotaties/minuut.

Een gewone blender heeft een minder krachtige motor. Naast dat dit een minder glad resultaat geeft, is een gewone blender niet of minder goed in staat om de celwanden van bladgroente te openen. Hierin bevinden zich de vitale stoffen als vitaminen, mineralen, chlorofyl en andere fytonutriënten. Ook kun je geen soep of ijs maken met een gewone blender en is het verwerken van harde noten en dadels niet goed mogelijk.

In een hogesnelheidsblender blijven de vezels behouden. De vezels in groente en fruit zijn zeer bevorderlijk voor gezonde darmen, de basis van ons immuunsysteem. Daarnaast is een hogesnelheidsblender veelzijdiger en maak je naast fruit en groente smoothies ook soep, sauzen, pesto’s, spreads, ijs, meel, deeg, notenmelk en notenpasta’s. Een ander verschil met de slow juicer is het schoonmaken: bij een hogesnelheidsblender hoeft alleen de blenderkan na gebruik gereinigd te worden. Het schoonmaken van een slow juicer is meer werk: de pers, de zeef en de opvangbakjes moeten worden gedemonteerd, schoongeborsteld en afgewassen worden.

De Bianco hogesnelheidsblender is een stijlvolle eyecatcher op je aanrecht en inspireert dankzij de makkelijke programmering om zelf vitale voeding te bereiden volgens het ‘clean eating’ principe, d.w.z. met natuurlijke, onbewerkte en veelal plantaardige ingrediënten. Naast heerlijke smoothies is de mogelijkheid om soep te maken erg geliefd. De blender maakt het je heel makkelijk om meer groente en fruit op je dagelijkse menu te zetten. Dit genereert meer energie en vitaliteit, je komt makkelijker op een gezond gewicht en het onderbouwt daarmee je gezondheid.

Bij het aanschaffen van een hogesnelheidsblender is het belangrijk om te letten op de kracht van de motor en de kwaliteit van de messen. Een hogesnelheidsblender is een kostbare aanschaf, daarom is het belangrijk om te kiezen voor een duurzaam merk blender waar je ten allen tijde extra onderdelen of accessoires kunt bijbestellen en waar je kunt rekenen op een betrouwbare klantenservice.

De Bianco hogesnelheidsblenders zijn o.m. te zien bij Woonwarenhuis Nijhof te Baarn. Ook werken diverse gezondheidsprofessionals met de Bianco blenders. Verder tref je de Bianco blenders aan op beurzen en evenementen. Zie hiervoor de rubriek ‘nieuws’ op onze website. Tijdens de workshops Groene Smoothies & Vitale Voeding van GreenYourself wordt er ook met de Bianco blenders gewerkt. Deze workshops worden op diverse plaatsen in Nederland gegeven. Kijk voor de workshopagenda op Greenyourself.nl.

Ja er wordt een compact (digitaal) receptenboekje geleverd bij de Bianco blender, naast de recepten die in de gebruiksaanwijzing staan vermeld.

Met de stamper kun je de massa in de blender naar beneden duwen of aandrukken (bij o.a. notenpasta, pesto of ijs). Om de stamper te gebruiken verwijder je het maatdopje in de deksel van de blenderkan. De stamper past precies in de opening. N.B. gebruik voor de veiligheid van jezelf en je blender nooit iets anders om de massa aan te duwen dan de bijgeleverde stamper.

Deze temperatuur is voor je lichaam/stofwisseling optimaal om te verwerken. Wil je de soep warmer? Schakel dan het soepprogramma voor een 2e keer in.

Om contact te leggen met de klantenservice vul je het contactformulier in. Een Bianco medewerker neemt vervolgens contact op.

Fans van de Bianco blenders in Nederland zijn onder meer: Amber Albarda, Dr. Richard de Leth, Rens Kroes, Juglen Zwaan en Wilfred en Lili Genee.

Voor professioneel gebruik is de Bianco Gusto aan te raden. Deze blender heeft een inductiemotor. Dit betekent dat een langere belasting mogelijk is. Bovendien is deze blender zeer geluidsarm (60 dB).

Voor klachten, problemen of andere vragen kunt u het contactformulier invullen. Onze klantenservice neemt dan contact met u op.

Heeft u nog andere vragen? Klik hier om contact op te nemen